KNVB verplaatst acht duels voor Ajax

63

Acht wedstrijden in speelronde 29 en 30 van de Eredivisie krijgen een nieuwe datum of een nieuwe aanvangstijd. Deze wijzigingen zijn afgesproken met de betrokken clubs om Ajax een optimale voorbereiding te bieden op de kwartfinale van de Champions League.

Net als voor het tweede duel in de achtste finale met Real Madrid krijgt Ajax de gelegenheid zich zo goed mogelijk te prepareren op de wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League. De wedstrijden zullen plaatsvinden op dinsdag 9 of woensdag 10 april en dinsdag 16 of woensdag 17 april. De loting hiervoor vindt vrijdag 15 maart plaats bij de UEFA in Nyon.

Wijzigingen speelronde 29

 • Willem II – Ajax op zaterdag 6 april gaat naar 18.30 uur
 • FC Groningen – Excelsior op zaterdag 6 april gaat naar 19.45 uur

Wijzigingen speelronde 30

 • Ajax – Excelsior gaat van zondag 14 april naar zaterdag 13 april (18.30 uur)
 • Willem II – PEC Zwolle gaat van zaterdag 13 april naar zondag 14 april (14.30 uur)
 • Feyenoord – Heracles Almelo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
 • Fortuna Sittard – VVV-Venlo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
 • FC Utrecht – Vitesse op zondag 14 april gaat naar 16.45 uur

Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat bij deelname van Ajax aan de kwartfinales van de Champions League wijzigingen zouden worden doorgevoerd in bovenstaande Eredivisiespeelrondes.

63 REACTIES

 1. Wat een negatieve bekrompen gedachten hier…… van de meesten…. straks nog harder schreeuwen als het voor niets is geweest….. of staan vooraan omdat opeens hun club europees iets mag betekenen.
  Wat een egoisme hier bij de meesten.

 2. Ach in Engeland speelt men om de twee dagen en met de kerst maar in dit landje zeiken ze al als ze twee keer in de week spelen.Geen topclub hier maar tobclubs.
  Ze hebben 23 spelers van een beetje hardlopen achter een bal en een paar ton per jaar verdienen ,ja dan wordt je een beetje moe.
  Ik wordt een beetje moe van dat gejank van die zielige competitie hier.
  Laten ze ff naar het wielrennen kijken.Het is gewoon een lachertje .O o ik verdien een miljoen maar wil niet meer dan 90 minuutjes per week spelen hoor anders breken mijn enkeltjes af.Mijn baas ziet mij aankomen!!!!

 3. Laten we eerst masr afwachten of ze de volgende ronde halen dan kunnen we altijd nog klagen
  En trouwens het heeft geen enkele zin om op fb te klagen
  Ze winnen toch de beker en de competitie
  Dus jammer maar helaas

 4. Kan 020 Geen eigen competitie beginnen. Ze zijn het allerbeste. En hebben hun eigen regels KNVB helpt ze ook altijd. Dat we af en toe als er interessen is. En aanmeldingen bij de 020 cup. Van mij hoeft het niet. Hoe minder 020 hoe beter arrogante homo’s

 5. De KNVB , de NOS , (Tom Egberts voorop )en een aantal kranten hebben alleen oog voor Ajax. De rest van voetbal Nederland stelt weinig voor. Bah.

 6. Het is altijd hetzelfde liedje met die neuzen. Als het een andere club was geweest dan zou er niks mogelijk zijn. Ben benieuwd hoeveel er betaald is aan de knjb om dit voor elkaar te krijgen.

 7. Dit heeft niets met competitievervalsing te maken, Nederlandse clubs worden niet benadeeld! Enige die kan klagen zou de tegenstander van Ajax zijn die dit voordeel niet krijgt!

  Overigens is Eric Gudde oud Feijenoord voorzitter directeur KNVB dus KNJB is ook niet helemaal waar, 020 en 040 zullen wel denken KNFB wij loten immers altijd thuis!

  Of de jongens de conditie niet hebben is het ook niet, ze kunnen 2 wedstrijden per dag spelen, maar geen Europese topwedstrijden, het reizen, de druk, het mentale opladen daar ligt het!

  Ook belangrijk stel (hoop doet leven) wij worden volgend seizoen kampioen en plaatsen ons direct zonder lastige voorronde voor de CL, dan is dat puur en alleen te danken aan de prestaties van Ajax dit seizoen!

  Merk bij veel weer Calimerogedrag, dat past niet bij een topclub of een club die top wil zijn! Begrijp dat het moeilijk is maar we kunnen in het belang van het Nederlands voetbal alleen maar blij zijn met de prestaties van Ajax!

 8. Als dit echt gebeurd is het een schande. Ik vind het niet erg als zij dat voor Ajax doen, maar dan moeten zij, de KNVB het ook voor de andere clubs doen, die door deelname aan Europese wedstrijden, soms in de zelfde problemen komen en dat is nogal eens fout gelopen voor andere clubs, die door de KNVB niet geholpen werden met wedstrijden verplaatsen. In het verleden is dat wel eens fout gegaan, dus de KNVB moet de goede momenten kiezen om clubs te helpen. MAAR 8 DUELS VERPLAATSEN, ALLEEN VOOR AJAX, IS SCHANDALIG, WANT DIE ANDERE CLUBS, KUNNEN DAARDOOR OOK IN DE PROBLEMEN KOMEN, en daar moet de KNVB ook rekening mee houden en niet alleen aan AJAX denken en die club voordeel geven. NIET OVERDRIJVEN KNVB, NIET ALLES VOOR EEN CLUB en de ANDEREN MOETEN MAAR ZIEN, HOE ZIJ DIT REGELEN.
  Afschuwelijk inconsequent knAJAXvb. Totally wrong KNVB.🙃

 9. Tja we zouden dit ook gewoon Ajax kunnen gunnen met zijn allen en hopen dat ze heel heel ver komen want daar heeft iedere grote club in Nederland wat aan. Maar ja

Comments are closed.