Inspiratieloos Excelsior onderuit tegen VVV

0

Excelsior is er in eigen huis wederom niet in geslaagd om te winnen. De ploeg van Van Der Gaag kwam te kort tegen VVV, de zo verrassend gestarte promovendus. Op Woudenstein werd het 0-2 voor de bezoekers uit Venlo.

De nederlaag voor de Rotterdammers was meer dan terecht. Hoewel Excelsior de eerste kans van de wedstrijd was het de rest van het eerste bedrijf kansloos. VVV creƫerde daarentegen wel een aantal kansen. Het had echter de hulp van Kristinsson om op voorsprong te komen. De doelman van Excelsior speelde de bal zo in de voeten van Leemans, die het cadeautje met een leep boogballetje uitpakte en zo voor de ruststand zorgde.

In de tweede helft kreeg Excelsior een klein beetje meer grip op het duel. De kansen bleven echter schaars. Koolwijk kwam eenmaal net te kort om zijn voet tegen de bal aan te zetten en een schot van Van Duinen werd gekeerd door Unnerstall. Ook VVV kwam in de tweede helft niet vaak in scoringspositie. Toch lukte het de bezoekende ploeg wel om te scoren. Een vrije trap werd onbedoeld verlengd door de Excelsior verdediging waarna Seuntjens vrij kon inkoppen. Echt aandringen deden de Kralingers daarna niet meer, waardoor de wedstrijd in 0-2 eindigde.

Excelsior is terug te vinden op een dertiende plaats in de Eredivisie. De ploeg haalde tot nu toe zeven punten.