Feyenoord wint stadsderby van Excelsior

0

Feyenoord heeft zondagmiddag op Woudenstein revanche genomen op de nederlaag die het vorig jaar leed tegen Excelsior. De ploeg uit Rotterdam Zuid deed wat het moest doen en versloeg het kleine broertje uit Kralingen in de Derby met 0-1.

De eerste helft was matig van beide kanten. Feyenoord had in de beginfase het balbezit, maar wist weinig te creëren. Toch was de eerste kans meteen raak voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Vilhena soleerde met een fraaie actie door de Excelsior verdediging en gaf met een bekeken bal Boëtius de kans om de score te openen. Hij faalde vervolgens niet. Een minuut na de goal moest Jörgensen de score verdubbelen, maar de spits werkte de bal naast het doel. In het vervolg van de eerste helft probeerde Excelsior er steeds meer uit te komen wat een goede kans opleverde voor Stanley Elbers. De aanvaller kwam echter net te kort om een prima voorzet binnen te glijden.

In de tweede helft was het spel niet veel beter. Kleine overtredingen haalden het tempo uit de wedstrijd, waardoor er weinig kansen gecreëerd konden worden. Wout Faes was na een uur spelen dicht bij de gelijkmaker met zijn hoofd, maar Jones kon de bal vangen. Ook Massop kreeg even later een grote kans, maar wederom lag Jones in de weg. In de slotfase zetten de Kralingers aan en was Mattheij dicht bij een doelpunt. Hij vergat echter in een hoek te koppen waardoor Jones de bal eenvoudig kon vangen. Veel meer gevaar konden de Kralingers niet meer stichten waardoor Feyenoord een zakelijke overwinning binnensleepte.

Feyenoord is door de overwinning nog ongeslagen in de Eredivisie. Excelsior heeft 3 punten uit 2 wedstrijden.

Foto: Mischa Keemink, www.VKSportphoto.com